Apr 11, 2013

Vacances : à Rennes


Fransa'nın Bretagne bölgesinde bulunan Rennes, sessiz sakin sokakları olan ve bu sessizliğin genelde Erasmus öğrencilerinin gülüşleriyle, biralarının ve şarap kadehlerinin tokuşturma sesleriyle, araya kaynayan Franglais kelimeleri ile bozulan bir kasaba. 
Rennes gerçekten de çok güzel, her şeyden önce bisiklete binmek için çok rahat. Avrupa'nın birçok yerinde olduğu gibi 1 saatliğine bisikletinizi kiralayıp sonra teslim edebiliyorsunuz. Bu kadar küçük bir yer olmasına rağmen de kendi prestijleri adına 300 milyon euroluk metro yaptırmışlar. 

Ama Rennes'in beni asıl çeken yanı cafeleri ve çaydanlıkları(théière). "Haricot Rouge" adlı cafede birbirinden güzel çeşit çeşit çaylar var : tarçınlı, zencefilli, vanilyalı, karamelli, şeftalili.... ve daha neler neler. Burada beğendiğim şu théièrelerden bir tanesi arkadaşlarım tarafından bana doğumgünü hediyesi olarak verildi bile. =) Kendisi kıpkırmızı tombik bir théière ve hala daha Fransa'dan aldığım Twinings ve Mariage Frères çaylarımı onda demlemekteyim. Türkiye'de bu kadar çok çay üretilmesine rağmen, neden bu kadar çay çeşidimiz yok anlamıyorum. 

İlk 3 fotoğraf yukarıda bahsettiğim Haricot Rouge'dan,

Rennes, which states in the region of Bretagne, is a silence town. But these silent moments are ceased by the laughs of Erasmus students' or by their clinks with Franglais words.

Rennes is a really beautiful, in like every European city it's so easy to rent a bike which is free for 1 hour. Despite it's a small town, they have a metro that was done for the prestige of Rennes for 300 million euros. 

There is an another reason that i really liked Rennes is that their cafes,teas and theieres. The cafe "Haricot Rouge" has lots of different kind of teas like cinnamon, peach, cacao, caramel... One of the "theires" that i had really liked there was given to me already as a birthday present from my friends.=) It is red and podgy which i still make the teas that i had bought from Twinings and Mariages Freres. Why don't we have that much kind of teas here in Istanbul i dunno, despite we produce tons of it.

First 3 photos are from <Haricot Rouge>






















2 comments:

  1. Tüm şehirlerini, kasabalarını dolaşmak istediğim ve gezmediğim tek bir sokak kalmasın dediğim bir ülke Fransa. Özellikle Provence bölgesi, düşünmesi bile güzel :)

    ReplyDelete
  2. Evet her yeri ayri guzel hakikaten. Gitme dusuncen olursa ben de fikir veriririm sana gezilecek yerler hakkinda. :)

    ReplyDelete