Apr 25, 2013

Someone Shots and : "Murder"


Önümüzdeki yılların en hit materyallerinden birinin "pleksiglas" olacağını hisseder gibiyim. 

2013-2014 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'nda tam da YazBükey pleksiglası merkeze oturtmuş ve koleksiyonunu onun çevresinde şekillendirmiş. 

Koleksiyona bakar bakmaz aklıma eskiden gazetelerde verilen kağıt bebekler ve yanında çeşit çeşit kağıt kıyafetlerin olduğu, dilediğimizi seçip-kesip kağıt kıza giydirdiğimiz çocukluk günlerim geldi. Tabi buradaki hikayemiz bu kadar naif değil, lakin bir "cinayet"ten bahsediyoruz. ;)

Yazbükey'in bu koleksiyonu, 5 çayı sonrası köşkte işlenen bir cinayeti sorguluyor havasındaki karakterleriyle (ki zaten bu koleksiyonu hazırlarken Agatha Christie'nin romanlarından etkilendiklerini dile getirmişler), 2 boyutlu edasındaki çantalarıyla ve retro-vintage karışımı tarzıyla beni benden aldı, özellikle fularlara ve şapkalara bayıldım. Sizin favoriniz hangisi?

I can tell you that plexiglass will be the turning point in fashion in next years. In 2012/2013 Autumn/Winter Collection, Yazbükey is also using plexiglass in the center of its collection and shaped it around this center. 

When I first looked at it, i just remembered my childhood in which newspapers give "paper girls" and you dress up her with "paper dresses". But here, it's not that much naive, because we talk about a "murder". ;)

In this collection, shoots ressembles the characteres of a murder roman(and also they don't deny that they got inspired from Agatha Christie's romans), bags seem like 2 dimensional and  the retro-vintage style are so creatifs and enjoyful. I loved foulards and hats. Which one is your favourite?













Photos : www.yazbukey.com

0 comments:

Post a Comment