Dec 9, 2012

Tophane Art Walk


 Bir Pazar günü için yapılabilecek en güzel plan : sergileri gezmek!! (tamam tamam ikinci sırada olsun; birincisi evde pijamayla yayılmak.) Tophane Art Walk'tan haberi olmayan kaldı mı? Varsa, hemen bildirelim : her ayın ilk Pazar günü saat 12-18 arası Mısır Apartımanı'ndan Tophane-Karaköy hattına uzanan sergileri bir harita eşliğinde hem de bir "pazar" günü gezebiliyorsunuz. Biz akşam 4'e kaldığımız için sadece Tophane/Karaköy'le yetindik ama çook güzellerdi diyebilirim. Zaten Karaköy'deki sergilerin birçoğunun ardarda bir sokakta olması işinizi baya kolaylaştırıyor.

- Galeri İlayda / Aysel Alver / Retro / 30 Aralık'a kadar açık.

 Aysel Alver'in Retro adını verdiği sergisine ba-yıl-dım. Kolajlarla yaptığı ve her birinde ayrı bir mizahın olduğu eserler çok eğlenceli. Güzelliklerin ve normalliklerin içinde bir anda beliriveren çirkinlikleri tek tek incelemek bence gerçekten zevkliydi. Sergi 30 Aralık'a kadar açık, gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yüzünüzde bir tebessümle ayrılacağınızı garanti edebilirim!

- İlham Alınan - Unutulmuş olunup hatırlanan : Kolajlarla kıyafet yaratma.













- Art.Sümer / Onur Gülfidan / Harika Günler / 22 Aralık'a kadar açık.

 Onur Gülfidan'ın resimleri hem rahatsız edici hem de düşündürücü. Bir kısmında çocuklukları elinden alınan insanlar var ama asıl olarak tipler klasik Amerikalıları çağrıştırıyor. Fotoğrafların genelindeki şiddet-mizah-umursamama üçgeni beni gerdi, sanırım amacına da ulaştı.

İlham Alınan : pop-art , retro olan her türlü şey!











































 Her fotoğrafı irdeleyip anlama çalışmalarımız sonucunda yandaki fotoğrafta 
bulunan ayının, öndeki gencimizin libidosunu temsil ettiğine karar verdik, bilmem siz ne dersiniz? =)






- Galeri Mana / Pawel Althamer / 6 Heykel / 12 Ocak'a kadar açık.

Plastik, alçı ve demiri kullanarak elde edilen sonuç ayakta alkışlanacak cinsten. Althamer'in yaptıkları size rüyada olduğunuz hissini veriyor. Her şey gözünüzün önünden akıp gidiyor ve her bir heykel bir anda gözlerini açıp sizinle iletişime geçecek hissini veriyor. Bence söylenebilecek 3 mots-clés var: ruhani, bilinçaltı, gizem.

İlham Alınan : akışkanlık -dolayısıyla püsküller-
















2 comments:

  1. yorumun icin tskler, gercekten harika resimler!! takipteyim artik,blogumu begendiysen eger sende beni takip edersn cok sevinirim:)

    ReplyDelete
  2. teşekkür ederimm. aldım ben de seni takibe. =)

    ReplyDelete