Oct 31, 2012

Eski Gömleklerinizi Atmadan Önce / Before Throw Away Your Old Shirts

Eski gömleklerinizi atmadan önce 1 kez daha düşünün. Belki o rengi atan yakalara bir şans verme zamanıdır. Evet, yakaları değiştirmekten bahsediyorum. 2 yıldır moda olan bu yaka akımına siz de kendinizinkini yaparak katılabilirsiniz. İşte benimki ve nasıl yaptığım:

Before you throw away your shirts, think once again. Maybe it's time to give a chance to those fading shirts. Yes, i'm talking about changing them. You can join that collar trend with yours. Here is mine and how i did that:





     

                         



İhtiyacınız olanlar:

İstediğiniz tarzda-renkte kumaş,
Makas,
Toplu iğne,
Uhu, -şart değil-
Dikiş makinası gerekiyor mu? Size bağlı.

What you need:

Fabric as you like,
Scissors,
Pins,
Chalk or pencil
Glue - if you like to-
Is sewing machine necessary? Depends on you.




Önce gömleğin yakasının altına, yakayı kaplayacağınız kumaşı koyun ve sabunla ya da kalemle etrafından çizip, kumaşa geçirin. Bir kere daha aynı işlemi uygulayın.


First, put the fabric under the shirt and mark it with pencil or chalk. Do the same thing again.


Ortaya çıkan 2 kumaşın dış kısımları içe bakacak şekilde birbirlerine iğneleyin. Elde ya da makinada etrafını dikin. Ben sadece tek tarafını diktim. Kumaşı normal haline çevirin.

Pin the 2 sides in which exterior sides are together. Sew it by machine or hand. I sewed just one side to stitch with shirt. Turn the fabric into a right side.



İçe doğru bakan yani direkt boyna temas eden kısmı da isterseniz bir uhuyla yapıştırın, ya da üşenmezseniz dikin. Şahsen ben üşendim.=) Pek şık yakanız hazır!


Glue or hand stitch the part which touches directly to the neck. I was too lazy to hand stitch it so that i glued it. =) Your lovely collar is ready!


0 comments:

Post a Comment